Росія почала повертати депортованих маріупольців додому – радник мера

Читать на русском
Більшість із цих людей не має вцілілого житла в місті і змушена буде жити на вулиці або вламуватись у квартири інших маріупольців в евакуації.
Ілюстративне фото

Країна-агресор росія почала випроваджувати маріупольців назад в окуповане місто. У суботу, 13 серпня, із Пскова відправили поїздом 60 людей.

Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив у Telegram.

«Перший факт зворотної депортації з росії. З російського Пскова, де маріупольці стали проблемою для місцевої влади, їх повертають додому. В суботу 60 маріупольців «добровільно» завантажили в два причіпних вагони та відправили до Ростова-на-Дону, де їх зустрінуть органи «ДНР» та відвезуть додому», - повідомляє радник мера.

Окупанти використовують «гуманітарні коридори» для депортації українців – британська розвідкаРосія відновила свої зусилля з наступу на південь від Ізюма з метою заглибитися в Донецьку область і оточити Сєвєродонецьк. Гуманітарні коридори загарбники використовують для депортації українців на окуповані території.

При цьому, Андрющенко уточнив, що більшість із цих людей не має вцілілого житла в місті і змушена буде жити на вулиці або «вламуватись у квартири інших маріупольців в евакуації».

«Чудовий реальний приклад «турботи» росії та її здатності. Сучасна росія навіть депортацію не здатна організувати, як би цинічно не звучала правда», - підсумував він.

Нагадаємо, що родини російських окупантів масово тікають із узбережжя Маріуполя після нещодавніх вибухів на аеродромі в Криму.

Також нагадаємо, що за тиждень у Маріуполі зареєстровано 14 нових випадків гострої кишкової інфекції. За цей час у місті померло майже 180 людей.

Окрім цього, у Маріуполі російські окупанти продовжують готуватись до так званого самосуду над українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: