Окупанти використовують «гуманітарні коридори» для депортації українців – британська розвідка

Читать на русском
Росія відновила свої зусилля з наступу на південь від Ізюма з метою заглибитися в Донецьку область і оточити Сєвєродонецьк. Гуманітарні коридори загарбники використовують для депортації українців на окуповані території.
Reuters

Росія відновила свої зусилля з наступу на південь від Ізюма з метою заглибитися в Донецьку область і оточити Сєвєродонецьк. «Гуманітарні коридори» загарбники використовують для депортації українців на окуповані території.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

З 14 червня офіційні особи рф заявляють, що вони намагаються створити гуманітарні коридори, щоб цивільні особи могли евакуюватися з Сєвєродонецька.

«У росії є прецедент, як раніше в кампанії в Україні, так і в Сирії, використання односторонньо оголошених «гуманітарних коридорів» в якості механізму для маніпулювання простором бойових дій і примусового переміщення населення», – йдеться в повідомленні.

ЗСУ завдали сильних втрат полку окупантів, росіян вивели в тил – ГенштабУкраїнські військові завдали значних втрат 11-му окремому мотострілецькому полку 1-го армійського корпусу росії.

Зауважують, що українці, які застрягли в Сєвєродонецьку, швидше за все, з підозрою поставляться до використання запропонованого коридору. Варіанти покинути місто обмежені руйнуванням мостів, але запропонований рф маршрут приведе їх в місто Сватове, в глибині окупованої росією території.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України створив Координаційний штаб з питань захисту прав депортованих. Його очолить віцепрем'єрка Ірина Верещук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: