США спеціально для ЗСУ виготовлятимуть дрони Switchblade – Пентагон

Читать на русском
Сполучені Штати раніше надавали Україні Switchblade 300, які мають менші розміри та дальність дії.
Switchblade 60019fortyfive.com

Пентагон уклав контракт на далекобійні дрони Switchblade для України. Спеціально для ЗСУ у Сполучених Штатах виготовлятимуть ударні безпілотники, а саме - дрони-камікадзе Switchblade 600.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони США.

У Пентагоні оприлюднили інформаційний бюлетень щодо постачання озброєння, згідно з яким контракт було укладено ще минулого тижня, 15 вересня.

«Обладнання - Switchblade 600, сума - 2,2 мільйони доларів, підрядник - AeroVironment», - йдеться у документі.

Україна може отримати від США партію новітніх БПЛА-камікадзе – ЗМІSwitchblade 600 належить до типу дронів-камікадзе. Він важить 23 кілограми, при корисному навантаженні в 14 кг. Точно таку ж вагу має знаменитий ПТРК Javelin

При цьому, до моменту погодження надання нового озброєння з постачанням БПЛА Switchblade серії 600, США раніше надавали Україні Switchblade 300, які мають менші розміри та дальність дії.

Варто зазначити, що дрони серії 300 переміщуються на 10 кілометрів, а дрони серії 600 - на 40 кілометрів.

У зв'язку з контрнаступом ЗСУ, БПЛА цього типу - як і його «молодший брат», Switchblade 600 належить до типу дронів-камікадзе - можуть зіграти значну роль в завданні ударів по російським окупантам.

Сам Switchblade 600 важить 23 кілограми, при корисному навантаженні в 14 кг. Точно таку ж вагу має знаменитий ПТРК Javelin. БПЛА цього типу можуть літати на відстань до 40 км і дуже ефективні проти бронетехніки.

Нагадаємо, що 8 вересня президент США Джо Байден затвердив додаткове постачання зброї Україні на суму 675 млн доларів.

Пізніше Пентагон оприлюднив список озброєння, обладнання та техніки, які надаватимуться Україні в рамках нового пакету оборонної допомоги. У нього, зокрема, увійшли боєприпаси для HIMARS, високошвидкісні протирадіолокаційні ракети, 100 броньованих високомобільних багатоцільових колісних машин, понад 5000 протитанкових систем тощо.

Напередодні стало відомо, що Байден наказав виділити новий пакет військової допомоги Україні обсягом 600 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: