РНБО підготувала новий пакет санкцій проти окремих чиновників і компаній рф

Читать на русском
Санкції РНБО проти росії. У новому пакеті санкцій України будуть тисячі прізвищ і компаній рф.
Фото: rnbo.gov.ua

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні у п'ятницю, 30 вересня, прийняла рішення щодо застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб рф, залучених до агресії проти України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками засідання РНБО.

Прискорений вступ України до НАТО: як швидко нас приймуть і що це означає для УкраїниОчікувати, що НАТО прийме Україну до своїх лав прямо зараз, звичайно не варто. Але це рішення задає вектор української політики на довгі роки вперед

«Сьогодні ж Рада нацбезпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб Росії, які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права або які так чи інашке залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів», – сказав Зеленський.

Він також анонсував, що на наступному засіданні Верховної ради розглядатиметься проект закону про націоналізацію всіх російських активів, «який має значно спростити цю процедуру».

Зеленський звернувся до народних депутатів із закликом підтримати цей законопроект.

Секретар РНБО Олексій Данілов уточнив, що у санкційному пакеті, який Україна готується запровадити проти представників російського бізнесу, - тисячі прізвищ та компаній.

«У цих санкціях великий «пакет» російських олігархів, російських промислових компаній, чиновників, депутатів Держдуми. Це дуже великий проект. Ми над ним дуже довго працювали. Там тисячі прізвищ, тисячі компаній, які увійшли до цього санкційного пакету», - заявив Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону у п'ятницю.

Нагадаємо, сьогодні в ОПУ відбулося засідання РНБО під головуванням президента України.

Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

США своєю чергою розширили санкції проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: