У Німеччині обговорюють націоналізацію німецької ділянки «Північного потоку-2» – ЗМІ

Читать на русском
У Німеччині обговорюють націоналізацію німецької ділянки Північного потоку-2. У кремлі поки що відмовилися коментувати інформацію ЗМІ.

Федеральне Міністерство економіки Німеччини розглядає можливість націоналізації німецької ділянки газопроводу «Північний потік-2», а потім його підключення до плавучого терміналу зрідженого природного газу.

Про це повідомляє видання Der Spiegel із посиланням на джерела.

Як пише видання, частину трубопровідної системи, яка знаходиться на території Німеччини, можна підняти з води і відрізати від решти трубопроводу. Потім труби, що ведуть із суші на море, можна було б з'єднати з мобільним терміналом ЗПГ.

Шольц не захотів націоналізувати Gazprom Germania, щоб «не злити путіна» – BloombergМіністр економіки Німеччини наполягав на націоналізації колишнього підрозділу Газпрому, але Шольц відмовився, побоюючись, що це спричинить роздратування володимира путіна.

Перевага плану полягає в тому, що тоді газ може транспортуватися безпосередньо до південної Німеччини. Але є певні ризики, наприклад, можуть виникнути серйозні екологічні проблеми. Крім того, є питання щодо прав власності на трубу.

Але, як пише видання, найбільше Німеччина побоюється «відплати» з боку росії: наприклад, шляхом експропріації німецьких компаній у рф.

У кремлі поки що не стали коментувати інформацію ЗМІ. «Давайте не займатимемося з вами такими гіпотетичними міркуваннями. Напевно, якщо будуть якісь конкретні дії, то насамперед це буде робота для юристів, щоб дати правову оцінку таким діям, якщо вони справді обговорюються. Не знаючи суті того, що відбувається, щось говорити було б неправильно», – сказав Дмитро Пєсков, якого цитує «Інтерфакс».

Нагадаємо, 22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що сертифікацію газопроводу «Північний потік-2» буде зупинено.

Наступного дня США ввели санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її керівників у відповідь на визнання росією незалежності «ЛДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: