Нардепи підтримали закон щодо націоналізації майна росіян та колаборантів

Читать на русском
У п'ятницю, 1 квітня, Рада схвалила закон, який визначає порядок націоналізації майна, що належить громадянам Росії та українцям, які публічно заперечують російсько-українську війну.

У п'ятницю, 1 квітня, Рада схвалила закон, який визначає порядок націоналізації майна, що належить громадянам Росії та українцям, які публічно заперечують російсько-українську війну.

Про це повідомив нардеп та перший заступник голови Податкового комітету парламенту Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроект №7169, який підтримали 305 парламентарів.

Схвалений закон вносить зміни до раніше схваленого закону Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Росії та його резидентів та фактично розширює його дію також на:

  • фізичних осіб – громадян Росії;
  • осіб, які не є громадянами Росії, але мають тісний зв'язок з агресором (що мають місце проживання або займаються основною діяльністю);
  • юридичних осіб (їх філії, представництва), що працюють в Україні, але бенефіціаром яких є Росія;
  • юридичних осіб в Україні, у яких Росія володіє прямо або опосередковано часткою в капіталі або є засновником/бенефіціаром.

Крім того, під дію закону можуть потрапити фізичні або юридичні особи незалежно від громадянства та місця проживання, які публічно заперечують або підтримують здійснення збройної агресії Росії проти України.

Націоналізувати можна майно компаній та громадян, які підтримують встановлення та затвердження тимчасової окупації частини території України, які не зупинили або не припинили провадження своєї економічної діяльності на території Росії у період дії воєнного стану в Україні.

Крім того, закон зазначає, що все націоналізоване майно не просто спрямують на користь держави Україна, а «за рахунок майбутньої репарації на користь України, яка зазнала агресії з боку росії».

Нагадаємо, в Україні запроваджено 100% гарантування банківських вкладів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: