Заарештовано активи колишнього депутата держдуми рф на суму понад 1 млрд гривень

Читать на русском
БЕБ заарештувало корпоративні права та майно підприємств на суму понад 1 млрд грн, власником яких є ексдепутат держдуми рф від партії Єдина росія.
esbu.gov.ua

Бюро економічної безпеки заарештувало корпоративні права та майно підприємств, бенефіціарним власником яких є громадянин росії – ексдепутат держдуми рф від партії «Єдина росія».

Про це повідомляє пресслужба БЕБ у вівторок, 6 вересня.

Після вторгнення під санкції РНБО потрапили лише 3 компанії російського ВПК – StateWatchБільшість санкцій РНБО стосуються російських вишів та їхніх співробітників. Санкції до компаній російського військово-промислового комплексу майже не застосовувалися.

Так, співробітники Бюро економічної безпеки виявили 9 підприємств, підконтрольних колишньому депутату державної думи росії, полковнику армії рф, які працювали на території України.

Зокрема, було викрито компанію, яка займається видавничою діяльністю та виробництвом паперових виробів в ухиленні від сплати податків до бюджету на понад 132 млн. грн.

Також встановлено, що працівники компанії протягом 2019-2021 років купували автомобілі, нежитлові приміщення, обладнання, яке знаходилося у власності іншої компанії та було під заставою у банку за заниженими цінами.

Один із комбінатів в Україні протягом тривалого часу під виглядом поворотної фінансової допомоги перераховував на користь згаданої компанії гроші у загальній сумі понад 129 млн грн для «приховування походження коштів». Як з'ясувалося, ці компанії пов'язані між собою.

«З ініціативи БЕБ ухвалою слідчого судді районного суду міста Києва накладено арешт на 25 об'єктів нерухомого майна компанії та комбінату. Їхня орієнтовна вартість становить понад 1 млрд. грн», - сказано в повідомленні.

Наразі БЕБ під керівництвом Офісу генпрокурора проводить досудове розслідування за ознаками правопорушень: умисне ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 ККУ) та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 ККУ).

Зазначимо, за інформацією агентства «Інтерфакс-Україна», йдеться про російського ексдепутата Володимира Крупчака.

Нагадаємо, російському журналісту та ексдепутату держдуми Невзорову дали українське громадянство.

Раніше в держдумі повідомили, чи запроваджуватимуть візовий режим для громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: