Заарештовано права та продукцію мережі магазинів Brocard, що належать громадянці рф – БЕБ

Читать на русском
В Україні заарештували корпоративні права на суму 881 тис. грн та продукцію мережі магазинів парфумерії Brocard, які належать громадянці росії.

Бюро економічної безпеки за клопотанням Офісу генерального прокурора заарештувало корпоративні права на суму 881 тис. грн та продукцію мережі магазинів парфумерії, які належать громадянці росії.

Про це повідомила пресслужба БЕБ у Telegram у четвер, 8 вересня.

Судячи з усього, йдеться про Тетяну Володіну, яка є беніфіціарною власницею ТОВ «Брокард-Україна».

Заарештовано земельні ділянки дружини Медведчука – СБУНа Львівщині наклали арешт на три земельні ділянки, які опинилися у власності Оксани Марченко – дружини Віктора Медведчука.

У БЕБ стверджують, що очільники компанії порушили закон України. Вони нібито реєстрували податкові накладні, занижуючи ціну продажу товару.

Надалі вони, за твердженням БЕБ, не відображали у податковій та фінансовій звітності фактичні обсяги угод щодо реалізації продукції. Таким чином, вони ухилилися від сплати податку на додану вартість на 33 млн грн.

Крім того, посадові особи компанії – вважають у БЕБ – сформували штучний податковий кредит за нікчемними угодами щодо надання рекламних послуг цим суб'єктом господарювання. Це спричинило заниження податку на додану вартість на 17,8 млн. грн. А до держбюджету не надійшло понад 50 млн грн.

Наразі заарештовано корпоративні права компанії на суму 881 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником компаній є російська бізнес-вумен.

Також заарештовано вилучену продукцію парфумерних магазинів у кількості понад 700 тис. одиниць. та гроші на банківських рахунках цих компаній – понад 420 млн. грн.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні (ч. 3 ст. 212 ККУ) - умисне ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, БЕБ також заарештувало корпоративні права та майно підприємств на суму понад 1 млрд грн, власником яких є екс-депутат держдуми рф від партії Єдина росія.

А в організації StateWatch писали про те, що після вторгнення під санкції РНБО потрапили лише 3 компанії російського ВПК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: