У Туреччині заявили, що Фінляндія та Швеція досі не виконали її умови щодо вступу до НАТО

Читать на русском
Ердоган заявив, що принципова і рішуча позиція Анкари в питанні вступу Швеції та Фінляндії до НАТО залишиться незмінною.
фото: ВВС

Фінляндія та Швеція досі не виконали вимоги Туреччини стосовно екстрадиції «курдських терористів», які є умовою вступу країн до НАТО. Позиція турецької влади залишається незмінною.

Про це повідомляє турецьке видання Anadolu, з посиланням на президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

«Щодо розширення НАТО, Ердоган заявив, що принципова і рішуча позиція Анкари в питанні вступу Швеції та Фінляндії до НАТО залишиться незмінною аж до виконання обіцянок, даних Туреччині», - зазначає видання.

Прискорений вступ України до НАТО: як швидко нас приймуть і що це означає для УкраїниОчікувати, що НАТО прийме Україну до своїх лав прямо зараз, звичайно не варто. Але це рішення задає вектор української політики на довгі роки вперед

Нагадаємо, 9 серпня президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав ратифікаційні документи про вступ Швеції та Фінляндії до Північноатлантичного альянсу.

Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО після повномасштабного вторгнення росії в Україну, проте спочатку зустріли опір з боку Туреччини, яка звинуватила їх у підтримці угруповань, які вона вважає терористичними.

Але наприкінці червня стало відомо, що Туреччина відмовилася блокувати розширення НАТО.

Раніше влада Туреччини заявила, що не бачить конкретних дій від Фінляндії та Швеції, які необхідні для того, аби Анкара схвалила їхні заявки до НАТО.

Також варто зазначити, що напередодні Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: