Стало відомо, коли пройдуть переговори з Туреччиною щодо вступу Фінляндії і Швеції в НАТО

Читать на русском
Турецьку делегацію на зустрічі очолить прес-секретар президента Ердогана Ібрагім Калин та заступник міністра закордонних справ Седат Онал.
фото: ВВС

Перше засідання постійного спільного механізму, створеного в рамках тристороннього меморандуму, підписаного між Туреччиною, Фінляндією та Швецією на саміті НАТО, відбудеться 26 серпня у Фінляндії.

Про це повідомило турецьке агентство Anadolu, з посиланням на управління зв'язків при Адміністрації президента Туреччини.

У рамках меморандуму Фінляндія і Швеція, як майбутні союзники НАТО, зобов'язалися повністю підтримувати Туреччину у боротьбі з усіма загрозами її національній безпеці та дали низку зобов’язань від яких залежить схвалення Туреччиною їхнього членства у НАТО.

Викриття глобальної російської брехні: чому рф стримано реагує на можливе розширення НАТОФінляндія та Швеція заявили про наміри стати членами НАТО. Політологи розповли, якою може бути реакція росії.

Як зазначається, турецьку делегацію на зустрічі очолить прес-секретар президента Ердогана Ібрагім Калин та заступник міністра закордонних справ Седат Онал.

Передбачається, що до складу делегації увійдуть представники міністерств юстиції, оборони, МЗС, МВС та Національної розвідувальної організації.

Варто зазначити, що тристоронній меморандум було підписано 28 червня 2022 року у присутності президента Туреччини, президента Фінляндії, прем'єр-міністра Швеції та генерального секретаря НАТО.

Нагадаємо, 9 серпня президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав ратифікаційні документи про вступ Швеції та Фінляндії до Північноатлантичного альянсу.

Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО після повномасштабного вторгнення росії в Україну, проте спочатку зустріли опір з боку Туреччини, яка звинуватила їх у підтримці угруповань, які вона вважає терористичними.

Але наприкінці червня стало відомо, що Туреччина відмовилася блокувати розширення НАТО.

Водночас, влада Туреччини не бачить конкретних дій від Фінляндії та Швеції, які необхідні для того, аби Анкара схвалила їхні заявки до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: