Канада та країни Балтії заявили про підтримку заявки України на вступ до НАТО

Читать на русском
Влади Канади та країн Балтії заявили про підтримку заявки України на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Влади Канади та країн Балтії заявили про підтримку заявки України на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Про це йдеться у заяві очільниці МЗС Канади Мелані Жолі під час брифінгу у Вашингтоні.

«Наша позиція не змінилася. Ми віримо в політику відчинених дверей НАТО», - заявила Мелані Жолі.

У яких країнах проводили референдум про членство в НАТОРеферендум про вступ в НАТО проводили п'ять країн – Іспанія, Угорщина, Македонія, Словаччина і Словенія.

За словами канадської чиновниці, її країна завжди вірила у те, що Україна має бути частиною НАТО. Жолі також заявила, що Оттава продовжуватиме постачати Києву озброєння і навчатиме українських військовослужбовців, у тому числі у співпраці з Великою Британією.

Також очільник МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс, голова МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс та голова МЗС Естонії Урмас Рейнсалу опублікували на своїх сторінках ідентичні повідомлення на підтримку якнайшвидшого вступу України до НАТО.

«Балтійські друзі України повністю підтримують якнайшвидше прийняття України до НАТО. Надихаюча сміливість України може лише зміцнити нашу союз», - йдеться в повідомленні балтійських міністрів.

Щоб вступити до Альянсу, спочатку країна-претендент подає заявку на вступ. Якщо всі тридцять членів НАТО приходять до одноголосного рішення, кандидата офіційно запрошують розпочати переговори щодо вступу. Наразі Україна отримала підтримку від 4 країн.

Нагадаємо, президент росії володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна подала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: