На півдні ЗСУ збили ворожий «Алігатор» та вдарили по логістичних центрах росіян

Читать на русском
30 вересня ЗСУ на півдні знищили 10 російських окупантів, вдарили по логістичних центрах та складах ворога, а також ліквідували їхню техніку.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

У п’ятницю, 30 вересня, українські військові на південнобузькому напрямку знищували техніку, живу силу та логістичні центри російських загарбників. Зокрема, ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ відпрацювали 330 вогневих завдань.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Зазначається, що було уражено логістичні центри та польові склади з боєприпасами ворога. Захисники вдарили по скупченням ворожих сил та засобів, а також по вогневих позиціях противника.

ЗСУ відбили атаки біля 9 населених пунктів, знищили 5 командних пунктів та 6 складів з боєприпасами – ГенштабЗСУ відбили атаки окупантів у районі дев'ять населених пунктів, вразили кілька десятків районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами.

У Бериславському районі Херсонщини підрозділи ППО збили російський ударний гелікоптер Ка-52 «Алігатор». Також у небі Херсонщини та над морем Одещини два безпілотні літальні розвідники типу «Орлан-10».

Протягом бойового дня ЗСУ ліквідували 10 російських окупантів, важку вогнеметну систему «Сонцепьок», РСЗВ «Град», 2 самохідні крупнокаліберні гаубиці «Мста-С», 3 танки та 2 бойові машини піхоти.

Нагадаємо, 30 вересня ЗСУ ліквідували 4 російських склади з боєкомплектами. З них – 3 у Бериславському районі та 1 у Каховському районі Харківської області. У Сєвєродонецьку Донецької області українські військові демілітаризували штаб окупантів.

Також за добу 29 вересня українські військові знищили 500 окупантів (найбільше на Краматорському та Донецькому напрямках), 13 їхніх танків, вертоліт, два літаки та десятки одиниць іншої техніки. Загальні втрати російської армії в Україні становлять 59 тисяч 80 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: