Іранські дрони збивають удвічі частіше, ніж вони долітають до цілі – Гуменюк

Читать на русском
Українська ППО зараз збиває іранські дрони-камікадзе вдвічі частіше, ніж вони досягають цілі.
Фото: Imamedia via AP

Українська ППО зараз збиває іранські дрони-камікадзе вдвічі частіше, ніж вони досягають цілі. При цьому росіяни спрямовують БПЛА не поодинці, а групами.

Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, 30 вересня.

Військовий аналітик розповів, чим можна збивати іранські безпілотники Shahed-136Повільні та неповороткі, ці безпілотники можна збивати навіть масованим вогнем стрілецького озброєння

«Ми продовжуємо вивчення їхньої тактики, але вже маємо і певні результати. Зокрема, якщо говорити про збиття та досягнення цілей, то співвідношення вдвічі на користь збиття. Це, незважаючи на те, що за показниками вони складні для визначення протиповітряній обороні, вони досить низько летять, але досить гучні», – сказала вона.

Гуменюк розповіла, що звук дронів нагадує звуки мопедів чи бензопил.

«За це їх звуть мопедами, вони сповіщають і можна на них реагувати. Вони вже збивалися стрілецькою та кулеметною зброєю», – додала вона.

За словами Гуменюк, якщо говорити про цілі, в які вони влучають – це, як правило, об'єкти інфраструктури, адмінбудівлі. Тому що 40 кг вибухової речовини, яку вони несуть, викликають пожежі.

«Вони, як сірник, який вкидається у певне вогнище для того, щоб далі розганяти пожежу. Ураження від них не критичні, але вони спричиняють пожежі», – пояснила Гуменюк.

Прессекретар додала, що росіяни, як правило, спрямовують дрони-камікадзе не поодиноко, а групами для того, щоб виявляти місця української ППО.

Нагадаємо, напередодні ввечері війська рф атакували дронами-камікадзе Shahed-136 південь України. Сили ППО знищили 5 дронів – 2 на Одеському та 3 на Миколаївському напрямках.

У Міноборони розповіли, як вирішують проблему з іранськими БПЛА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: