ЗСУ відбили атаки біля 9 населених пунктів, знищили 5 командних пунктів та 6 складів з боєприпасами – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки окупантів у районі дев'ять населених пунктів, вразили кілька десятків районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами.

Українські військові минулої доби відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Крім того, авіація Сил оборони протягом доби завдала 29 ударів: підтверджено ураження шести опорних пунктів, 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також три зенітні ракетні комплекси ворога. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили сім БПЛА, зокрема п'ять – іранського виробництва, один гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили п'ять командних пунктів, 15 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, один зенітний ракетний комплекс та вісім інших важливих об'єктів противника.

Російські окупанти за добу завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об'єктів на території України. Від ворожих ударів постраждали близько 50 населених пунктів.

Аналітики вважають малоймовірним прямий вступ у війну БілорусіМалоймовірно, що зараз Білорусь прямо вступить у війну проти України. Швидше, путін хоче використати білоруські військові об'єкти та інфраструктуру для розміщення та підготовки мобілізованих.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. У Білорусі з 21 вересня триває перевірка засобів радіотехнічного забезпечення аеродромної мережі, що опосередковано може свідчити про можливість використання білоруських аеродромів росією.

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Сеньківка і Соснівка Чернігівської області та Нововасилівка і Павлівка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Петропавлівка та Курилівка;

  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Богородичне, Блакитні Озера, Щурове, Діброва та Озерне;

  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковліка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Північне та Майорськ;

  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Тоненьке, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – у районах населених пунктів Новопіль, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Залізничне, Зелений Гай, Дорожнянка та Новоукраїнка;

-на Южнобузькому напрямку – райони населених пунктів Архангельське, Білоусове, Сухий Ставок, Широке, Безіменне, Квітневе, Іванівка, Зоря, Ольгине, Лимани, Благодатне, Правдине, Мирне та Олександрівка.

У Генштабі також повідомили, що окупанти на тимчасово зайнятих територіях змушують місцевих жителів отримувати громадянство та паспорти рф. Зокрема, у Маріуполі вчителям погрожують звільненням у разі відмови обмінювати паспорт український на російський. У населеному пункті Токарівка Херсонської області окупанти попередили, що у разі неотримання паспортів росії до 1 жовтня, мешканці підлягають виселенню та вивезенню за межі окупованих територій.

У Херсоні окупанти виселили мешканців кількох гуртожитків для подальшого заселення російських військових.

Крім того, у Генштабі повідомили, що за уточненими даними у Бахмутівці Луганської області внаслідок удару по району зосередження противника понад 50 військовослужбовців загинули, знищено 17 одиниць ворожої техніки. У Токмаку Запорізької області до 50 військовослужбовців противника отримали поранення, знищено 10 одиниць озброєння та військової техніки.

У Гуляйпільському районі Запорізької області до 40 військовослужбовців противника отримали поранення, а в Мелітополі знищено пункт управління, зенітний ракетний комплекс С-300 та поранено понад 50 окупантів.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські військові, ймовірно, завершили оточення російських окупантів у районі Лиману Донецької області.

Раніше стало відомо, що біля Бахмута було ліквідовано командира штурмового загону ПВК «Вагнера» Олексія Нагіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: