ЗСУ на півдні атакували колону ворожої техніки та вразили райони зосередження окупантів

Читать на русском
Українські захисники на півдні двічі атакували колону ворожої військової техніки, вразили райони зосередження росіян, а також знищили живу силу ворога.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Протягом бойового дня у четвер, 29 вересня, українські захисники на півдні активно продовжували протистояти російським окупантам та знищувати їх. Авіація ЗСУ нанесла 12 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 276 вогневих завдань.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Відомо, що сили ППО у Баштанському районі збили два російські штурмовики Су-25. Крім того, вразили командний пункт ворога у Бериславському районі.

За добу ліквідовано понад 400 окупантів, 13 російських танків та 6 безпілотниківЗагальні втрати росії становлять 58 тисяч 580 військовослужбовців. За останню добу знищено 430 окупантів.

Українські захисники також вдарили по 6 районам зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога у Херсоні, Новій Каховці, в Дар’ївці та Новій Кардашинці. Двічі атакували колону військової техніки у Новій Каховці.

ЗСУ ліквідували пункт управління безпілотними літальними апаратами в Давидовому Броді. Знищено два склади росіян боєприпасів у Бериславському районі.

Протягом бойового дня росіяни втратили 43 окупанта, 4 танки, 4 крупнокаліберні гаубиці «Мста-Б» і «Мста-С», 2 самохідні гармати «Гіацинт-С», 2 РСЗВ «Град», міномет 120-го калібру, 5 одиниць авто-бронетехніки та 1 ворожий безпілотний розвідник «Орлан-10».

Нагадаємо, за перші два дні роботи супутника компанії ICEYE, кошти на купівлю якого збирали українці з благодійним фондом Сергія Притули, російські окупанти втратили бронетехніку на суму, яка перевищує вартість цього проєкту.

Також, за даними ЗМІ, 20 вересня в Україні біля Бахмута було ліквідовано 41-річного командира штурмового загону «ПВК (Вагнера)» Олексія Нагіна, з позивним «Терек».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: