Буданов зробив прогноз, коли закінчиться війна

Читать на русском
Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов спрогнозував, що війна в Україні завершиться після зими. Це буде вихід на адмінкордони 1991 року.
Кирило БудановФото – Українська правда

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що війна в Україні не триватиме довгий час.

Про це він сказав в інтерв’ю в ефірі національного телемарафону.

«Скоро це закінчиться... Десь наприкінці травня я розповів, як алгоритм відбуватиметься. Я тоді прямо сказав, що червень буде поганим, будемо трохи втрачати. У липні буде умовний застій, у серпні почнемо рухи з відновлення територій, які будуть зрозумілі всім», – нагадав керівник ГУР.

Прискорений вступ України до НАТО: як швидко нас приймуть і що це означає для УкраїниОчікувати, що НАТО прийме Україну до своїх лав прямо зараз, звичайно не варто. Але це рішення задає вектор української політики на довгі роки вперед

За його словами, вже взимку війна значною мірою «стихне». Вже після зими почнеться перший етап завершення війни – вихід на адмінкордони України станом на 1991 рік.

Буданов заявив, що не боїться давати прогнози, а також прокоментував слова генерала-лейтенанта Бена Ходжеса про те, що ЗСУ зайдуть у Крим вже влітку 2023 року.

«Я спираюся на факти, які мені відомі. Я вважаю, що це буде не влітку, а до кінця весни. Можливо, трохи раніше. У днях можна помилятися, в алгоритмах – ні», – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні в ОПУ відбулося засідання РНБО під головуванням президента України.

Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що найближчим часом можлива ескалація війни з боку росії. Водночас він запевнив, що ЗСУ готові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: