Зеленський відреагував на анексію рф частини територій України

Читать на русском
Псевдореферендуми країни-агресора - це елементи агресії проти України і кожен причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності.

Псевдореферендуми рф - це елементи агресії проти України і кожен причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності.

Про це повідомив президент Володимир Зеленский під час свого вечірнього звернення до українців 30 вересня.

«Псевдореферендуми – це елементи агресії проти суверенної держави, і кожен, хто причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності. Сьогодні я говорив з прем’єр-міністрами Японії та Данії. Звичайно, вони засудили чергові російські кроки до ескалації. Дякую їм за підтримку!», - повідомив Зеленський.

Також президент висловився про анексію російським диктатором частини територій України.

Путін оголосив про анексію чотирьох областей УкраїниРосія анексувала Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. У кремлі було підписано незаконні договори про приєднання територій.

«У Москві сьогодні відбувся якийсь черговий фарс. Щось там зазначали. Щось там скандували. Співали на площі. Говорили про Запоріжжя... Коли вони самі в Запоріжжі влаштували таке. Нелюди. Вічна пам'ять усім загиблим від російських терактів!», - наголосив він.

Президент подякував державам-партнерам за підтримку та особисто лідеру амерканців Джо Байдену.

«Дякую й усім лідерам держав-партнерів, усім політичним і громадським діячам світу, які вже доволі оперативно висловилися на захист України та міжнародного права! Дякую особисто Президенту Байдену, Конгресу, нашим друзям у Європі й усім, хто вже посилює санкції проти росії і вже робить потужні кроки для збільшення оборонної та фінансової підтримки України!», - сказав президент.

«Котел» для росіян у Лимані: чим важливе місто на Донеччині та чим його втрата обернеться для рфРосійські війська, зважаючи на все, потрапили в український котел у районі Лимана Донецької області. Що про це відомо і яке стратегічне значення має місто – у матеріалі Слово і діло.

«Ми маємо звільнити всю нашу землю, і це буде найкращий доказ того, що міжнародне право й людські цінності не зламати жодній державі-терористу, навіть такій знахабнілій, як росія. Ми маємо суттєві результати на сході нашої країни. Про це вже достатньо публічної інформації. Всі чули, що відбувається в Лимані Донецької області. Це кроки, які означають для нас багато», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

На рішення росії відреагували в ЄС.

В США також засудили шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію і запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

Сьогодні також відбулось засідання РНБО. Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: