У ГУР озвучили особливості мобілізації в регіонах росії

Читать на русском
У росії влада на місцях посилює поліцейські заходи, спрямовані на забезпечення оголошеної мобілізації.

У росії влада на місцях посилює поліцейські заходи, спрямовані на забезпечення оголошеної мобілізації. Встановлюються блокпости, звільняються приміщення для мобілізованих.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у вівторок, 27 вересня.

Аналітик оцінив ймовірність бунту в росії через мобілізаціюВсі військові експерти були шоковані поведінкою росіян – замість опору вони вважали за краще розбігатися або тупо йти на забій

Так, у Краснодарському та Ставропольському краях, Архангельській, Волгоградській, Воронезькій та Ростовській областях звільнили великі приміщення для розміщення мобілізованих (у тому числі спортивні об'єкти). Представники військових комісаріатів проводять «роз'яснювальну компанію» серед чоловіків з кадрової військової служби у Збройних Силах рф.

«Одразу після оголошення мобілізації в станиці тамань краснодарського краю розпочався побудинковий обхід населення співробітниками поліції з метою вручення повісток чоловікам призивного віку. Мобілізовані прибувають до темрюкського районного військового комісаріату, формуються в команди та відправляються на доукомплектування військових частин, які зазнали значних втрат у ході бойових дій. При прибутті на пункти збору в людей вилучають всі наявні засоби зв’язку. Відповідна підготовка в навчальних центрах не проводиться», – повідомляє ГУР.

У районних центрах росії діють спільні блокпости поліції та представників військового комісаріату, щоб запобігти безконтрольному переміщенню чоловіків і максимально охопити населення хвилею мобілізації.

За даними розвідки, мобілізація у Краснодарському краї має масовий характер. Відомо, що близько 30% призовників – це чоловіки, які не мають жодного досвіду військової служби, а офіцерські звання отримали після закінчення військових кафедр.

При цьому в Чуваській республіці мобілізацію зупинено. Керівництво республіки заявляє, що вже виконано план призову.

Нагадаємо, під час мобілізації до армії хочуть призвати 300 тисяч резервістів. Однак, за даними ЗМІ, ця цифра може перевищити 1 мільйон.

З першого дня в росії почалися протести проти мобілізації. Найактивніше вони відбуваються у Дагестані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: