Росія розгорне мобілізаційний пункт на кордоні з Грузією, де кілометрові черги з охочих виїхати

Читать на русском
Росія розгорне мобілізаційний пункт військкомату на КПП Верхній Ларс на кордоні з Грузією. Після оголошення мобілізації там утворилася черга з кількох тисяч машин – люди хочуть виїхати з рф.

У росії на контрольно-пропускному пункті «Верхній Ларс» на кордоні з Грузією планують відкрити мобілізаційний пункт. Після початку мобілізації в черзі на виїзд з рф там стоять кілька тисяч автомобілів.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на МВС.

У путіна розповіли журналістам, як «правильно» висвітлювати війну та мобілізаціюПрокремлівські ЗМІ отримали методичку, в якій йдеться про те, як «правильно» висвітлювати часткову мобілізацію.

«Приплив легкого транспорту, що рухається у бік Грузії, серйозно наростає. Для зниження ризиків протиправної поведінки та виникнення конфліктних ситуацій ухвалено рішення дозволити громадянам піший перехід через кордон. Крім того, на КПП найближчим часом буде розгорнутий мобілізаційний пункт військкомату», – йдеться у повідомленні.

«Верхній Ларс» – головний сухопутний пункт, звідки з росії можна потрапити до Грузії. Як пише ВВС, з початку мобілізації тисячі машин вишикувалися там у чергу, яка розтягнулася на 25 км і досягала Владикавказу.

Компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки пробок на кордоні між рф та Грузією.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня триває мобілізація. Офіційно влада заявила, що хоче призвати 300 тисяч резервістів, але за інформацією ЗМІ, мова може йти про мільйон і більше мобілізованих.

З 21 до 24 вересня на фоні мобілізації з рф втекли вже понад 260 тисяч чоловіків.

У росії пройшло кілька мітингів проти мобілізації. Зокрема, зіткнення з правоохоронцями та затримання були у Дагестані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: