Медведєв знову погрожує Україні та Заходу: «Росія має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде необхідно»

Читать на русском
Медведєв знову заявив, що росія може застосувати ядерну зброю проти України, якщо це буде потрібно. При цьому він вважає, що НАТО це проковтне і не втручатиметься.

Експрезидент та експрем'єр росії Дмитро Медведєв знову погрожує Україні та всьому світу ядерною зброєю. За його словами, росія «має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде необхідно» – відповідно до основ державної політики в галузі ядерного стримування.

«Доводиться нагадати ще раз – для тих туговухих, хто чує лише себе. Росія має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде потрібно. У наперед визначених випадках. У суворій відповідності до основ державної політики в галузі ядерного стримування. Якщо на нас чи наших союзників буде скоєно напад із використанням такого виду озброєнь. Або якщо за агресії з використанням звичайної зброї виникне загроза самому існуванню нашої держави», – написав він у своєму ТГ-каналі.

Також Медведєв заявив, що росія зробить усе, щоб не допустити появи ядерної зброї у «ворожих сусідів».

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

При цьому російський політик вважає, що у разі застосування росією ядерної зброї проти України НАТО не буде прямо втручатися в конфлікт.

«Адже безпека Вашингтона, Лондона, Брюсселя для Північноатлантичного альянсу набагато важливіша, ніж доля нікому не потрібної України, яка гине, яка нехай навіть рясно забезпечується різною зброєю. Постачання сучасних озброєнь – просто бізнес для західних країн, щоправда, густо замішаний на ненависті до нас. Не більше. Гинути в ядерному апокаліпсисі заокеанські та європейські демагоги не збираються. А тому – проковтнуть використання будь-якої зброї у поточному конфлікті», – заявив Медведєв.

Нагадаємо, у росії вже на постійній основі погрожують ядерним ударом. За інформацією ЗМІ, США протягом кількох місяців відправляли до москви попередження про «серйозні наслідки» застосування ядерної зброї.

На тлі цих погроз західні союзники України посилюють ядерне стримування, приводячи свою зброю у бойову готовність.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, скільки боєголовок є у ядерних країн і скільки з них розгорнуто.

Крім того, ми розбиралися, в яких випадках країни можуть використати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: