США мають план дій, якщо рф застосує ядерну зброю – Блінкен

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у США є чіткий план дій, якщо росія застосує ядерну зброю. Однак подробиці плану він не розкрив.
Ентоні БлінкенФото – AP

У адміністрації президента США Джо Байдена є план дій на випадок, якщо росія застосує ядерну зброю.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CBS.

«Ми дуже чітко заявили росіянами - як публічно, так і в приватному порядку - щоб вони припинили пусті балачки про ядерну зброю», – розповів він.

США протягом кількох місяців відправляли рф попередження про наслідки застосування ядерної зброї – WPАдміністрація Байдена вирішила навмисно розпливчасто попереджати росію про наслідки ядерного удару, щоб кремль переймався масштабами можливої реакції США.

Держсекретар зазначив, що Білий дім приватно контактував із кремлем щодо загрози ядерної війни. За його словами, дуже важливо, щоб у москві почули від Америки, що наслідки будуть жахливими. Саме це російському керівництву і дали зрозуміти.

Водночас Блінкен відмовився поділитися подробицями щодо того, як саме Вашингтон відреагує на запуск ядерної зброї. Він сказав лише, що у США є чіткий план.

Він додав, що поки що невідомо, чи відмовить хтось путіну у кремлі, якщо він вирішить застосувати ядерну зброю.

«Я думаю, росія потрапила в той безлад, у якому вона зараз знаходиться, тому що в системі немає нікого, хто міг би ефективно сказати путіну, що він чинить неправильно», – додав Блінкен.

За словами глави Держдепу, у путіна є чіткий вихід з війни, яку він розпочав, – це покласти їй край. Він заявив, що Байден сповнений рішучості допомагати українцям захищати себе, а також щодо того, щоб війна не поширювалася далі.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. Він також заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використовує «засоби, що є в розпорядженні».

Західні союзники України посилюють ядерне стримування, приводячи свою ядерну зброю в бойову готовність, після загроз російського диктатора володимира путіна.

Володимир Зеленський прокоментував ядерні погрози володимира путіна. На його думку, вони можуть стати реальністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: