Чи застосує росія ядерну зброю в Україні: Медведєв дав відповідь

Читать на русском
За словами Медведєва, є тільки чотири умови, кожна з яких спричинить негайне застосування російського ядерного арсеналу
Дмитро МедведєвПропаганда Кремля

Застосування ядерної зброї росією передбачається тільки в рамках самооборони. Інших підстав для застосування російського ядерного озброєння немає.

Про це заявив заступник голови ради безпеки росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю французькому телеканалу LCI.

За словами Медведєва, є тільки чотири умови, кожна з яких спричинить негайне застосування російського ядерного арсеналу.

  • Підтверджений старт ядерних ракет ймовірного противника;
  • Застосування ядерної зброї ймовірним противником;
  • Удари по критичній інфраструктурі росії, яка відповідає за зберігання, забезпечення, функціональність і контроль над російським ядерним арсеналом;
  • Загроза безпосередньому існуванню росії, як держави.

Медведєв заявив, що поки що жодна з цих умов в Україні або загалом не реалізована, тому росія застосовувати свій арсенал ядерної зброї не має наміру.

Також він заявив, що росія не застосовувала і не планує застосовувати в Україні тактичну ядерну зброю, або боєприпаси, які мають начинку зі збідненого урану.

Нагадаємо, в Нідерландах вважають, що не можна нехтувати ядерною риторикою росії - це неприпустима розкіш. Хто знає, що перемкне в голові у кремлівських старців.

При цьому міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що з військової точки зору в застосуванні ядерної зброї в Україні «нема потреби».

У Зеленського вважають, що попри постійні загрози росії ядерною зброєю, на сьогодні можна констатувати, що загрози російського ядерного удару по Україні поки що немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: