«Путін здебільшого блефує»: Грозєв оцінив можливість використання ядерної зброї рф

Читать на русском
Путін блефує, погрожуючи застосувати ядерну зброю, вважає журналіст Христо Грозєв. Імовірність того, що путін віддасть такий наказ і його виконають – вкрай низька.

Володимир путін здебільшого блефує, коли погрожує застосувати ядерну зброю. Імовірність того, що він віддасть такий наказ – дуже низька.

Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» сказав журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Він зазначив, що ядерний арсенал росії не перевірявся роками, а отже, має дуже високий ризик «не функціонувати належним чином».

Як путін міг би застосувати тактичну ядерну зброю: названі три сценаріїЗастосування тактичної ядерної зброї путіним не здається чимось нереальним. Видання Politico назвало три сценарії, як це може бути.

«Але ніхто не може сказати ні нам, ні кремлю, скільки цього арсеналу все ще можна безпечно використовувати. Найважливішим для мене завжди був очікуваний ризик того, що путін дасть вказівку активізувати ядерний арсенал. Особливо в той час, коли путін слабкий, офіцери, ймовірно, не підкоряться такому наказу. Тому що слабкий путін не зможе запропонувати їм захист від майбутнього трибуналу чи від майбутнього правосуддя, чи навіть морального засудження. Отже, я думаю, що путін здебільшого блефує, коли каже, що використовуватиме ядерну зброю. Імовірність того, що він дасть вказівку щодо її використання дуже низька», – вважає Грозєв.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. Він також заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі засоби, що є в розпорядженні».

Володимир Зеленський не вірить у те, що путін зможе застосувати ядерну зброю.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що погроза путіна застосувати ядерну зброю є «небезпечною і безрозсудною риторикою».

Погрози президента рф також прокоментував Джо Байден.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: