Путін використовує небезпечну та безрозсудну ядерну риторику – Столтенберг

Читать на русском
Генсек НАТО заявив, що погроза путіна застосувати ядерну зброю є небезпечною та безрозсудною риторикою. У разі її застосування на росію чекають безпрецедентні наслідки.

Сьогоднішні заяви володимира путіна не стали несподіванкою, але призведуть до ескалації конфлікту. А його загроза застосувати ядерну зброю є «небезпечною та безрозсудною риторикою».

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав в інтерв'ю Reuters.

Ескалація війни в Міжнародний день миру: перші оцінки мобілізації путінаЧому путін все-таки зважився на мобілізацію, що вона означає, як відреагували Україна і світ – у матеріалі Слово і діло

«Ми подбаємо про те, щоб у москві не виникло непорозуміння щодо того, як саме ми реагуватимемо. Звичайно, це залежить від того, яка ситуація чи яку зброю можуть використати. Найголовніше — не допустити цього, тому у нашому спілкуванні з росією ми так ясно говорили про безпрецедентні наслідки», – так Столтенберг прокоментував погрози путіна щодо застосування ядерної зброї.

Поки що в НАТО не бачать змін у стані готовності російських ядерних сил.

За словами Столтенберга, промова путіна показала, що вторгнення в Україні не відбувається за його планом. А НАТО продовжить надавати підтримку Україні.

Генсек також сподівається, що війна в Україні закінчиться за столом переговорів, але це має бути прийнятним для Києва результатом.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. Він також заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі засоби, що є в розпорядженні».

Володимир Зеленський не вірить у те, що путін зможе застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: