Зеленський не вірить у те, що путін зможе застосувати ядерну зброю

Читать на русском
Зеленський не думає, що світ дозволить путіну застосувати ядерну зброю. За його словами, піддаватися на цей шантаж не можна.
Фото: BILD

Президент України Володимир Зеленський не вірить у те, що володимир путін зможе застосувати ядерну зброю. Він також вважає, що піддаватися на ядерні погрози диктатора не можна.

Зеленський сказав про це у інтерв'ю німецькому виданню BILD.

«Я не вірю, що він застосує цю зброю. Я не думаю, що світ дозволить йому використати цю зброю», – так Зеленський прокоментував сьогоднішні опосередковані погрози путіна. Але він зазначив, що все ж таки «заглянути в голову цій людині не можна».

Як путін міг би застосувати тактичну ядерну зброю: названі три сценаріїЗастосування тактичної ядерної зброї путіним не здається чимось нереальним. Видання Politico назвало три сценарії, як це може бути.

Президент наголосив, що піддавати на погрози путіна не можна: «Завтра путін може сказати: окрім України, ми хочемо ще частину Польщі, інакше ми застосуємо ядерну зброю. Ми не можемо йти на ці компроміси».

Зеленський також прокоментував оголошення мобілізації у росії. Він нагадав, що росія вже проводила приховану мобілізацію, а нинішній призов показує, що в рф «проблеми з офіцерами та іншим військовим персоналом».

«Він хоче втопити Україну в крові, але також і в крові своїх солдатів», – зазначив президент.

Щодо псевдореферендумів, то вони не скасують планів України щодо деокупації територій. «Ми будемо діяти згідно з нашими планами крок за кроком. Я впевнений, що ми звільнимо нашу територію. Це фіктивні референдуми, 90% держав їх не визнають», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. Він також заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використовує «всі засоби, що є в розпорядженні».

У Євросоюзі вже відреагували на ядерний шантаж путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: