Британія передає Україні підводні безпілотні дрони – Генштаб

Читать на русском
Влада Британії передає Україні підводні безпілотні мінні мисливці, аби допомогти очистити берегову лінію.

Влада Британії передає Україні підводні безпілотні мінні мисливці, аби допомогти очистити берегову лінію.

Про це офіційно проінформувало Міністерство оборони Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, пише пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Для виявлення російських мін у водах біля узбережжя України до країни відправлять шість автономних мінно-вишукувальних апаратів. Троє із них будуть надані зі складів ЗС Сполученого Королівства, а ще три будуть придбані у промисловості», - йдеться у повідомленні.

Британія не планує продовжувати програму компенсації житла біженцям з України – The GuardianВлада Британії поки не пропонуватиме нових схем підтримки для українських біженців. Про це повідомляє видання The Guardian.

Підводний безпілотний дрон – легкий автономний апарат, призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, аби ВМС ЗС України могли їх знищити.

Як зазначається, найближчими місяцями десятки військовослужбовців ВМС ЗСУ навчаться користуватися безпілотниками, перший курс уже розпочато.

У пресслужбі Генштабу ЗСУ зазначили, що росія використовує продовольство як зброю, знищуючи українське сільське господарство та блокуючи чорноморські порти країни, щоб перешкодити експорту. Невелика кількість кораблів, які перевозили зерно, залишила Україну після того, як у липні ООН уклала угоду щодо дозвволу на експорт продовольства. Але спробам вивезти продовольство з країни продовжують заважати морські міни, які залишили російські війська вздовж узбережжя України.

«Не можна дозволити цинічним спробам росії вимагати викуп за світові запаси продовольства. Це життєво важливе обладнання та підготовка допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допомагаючи налагодити шлях зерна до решти світу та підтримуючи Збройні сили України у прагненні захистити своє узбережжя та порти», - заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес.

Раніше стало відомо, що Трасс пообіцяла насамперед зателефонувати Зеленському, якщо стане британським прем'єром.

ЗМІ писали про те, що ресурси Британії для допомоги Україні можуть закінчитись до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: