Глава Пентагону підтвердив новий пакет допомоги Україні на 675 мільйонів

Читать на русском
У Пентагоні підтвердили, що передадуть Україні озброєння ще на 675 млн доларів. До пакету допомоги увійдуть гаубиці, артилерійські боєприпаси, автомобілі Humvees, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи, стрілецька зброя.

Президент США Джо Байден затвердив додаткове постачання зброї Україні на суму 675 млн доларів.

Про це під час зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині заявив міністр оборони Ллойд Остін, повідомляє The Guardian.

Пакет допомоги включатиме гаубиці, артилерійські боєприпаси, автомобілі Humvees, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи, стрілецьку зброю.

«Тепер ми бачимо очевидний успіх наших спільних зусиль на полі бою. І щодня ми бачимо рішучість союзників та партнерів у всьому світі, які допомагають Україні протистояти незаконній, імперіалістичній та невиправданій війні росії», – зазначив Остін.

Нагадаємо, на День Незалежності України президент Джо Байден оголосив про надання 2,98 млрд доларів допомоги у сфері безпеки. До цього рекордного пакету допомоги увійшли, у тому числі системи ППО та нові розвідувальні БПЛА.

За словами експерта, США передають Україні озброєння, яке не були готові передати їй на початку вторгнення росії, або не хотіли передавати через якісь побоювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: