У Пентагоні заявили, що реакція рф на невдачі в Україні непередбачувана

Читать на русском
Марк Міллі заявив, що реакція росії на невдачі на війні в Україні залишається непередбачуваною, тому необхідно перебувати у стані готовності.
Марк МілліФото – AP

Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що в його країні вважають непередбачуваною реакцію росії на невдачі на війні в Україні.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Війна зараз йде не надто добре для росії. Тому ми всі зобов'язані підтримувати високий рівень готовності», – зазначив він.

Байден застеріг путіна від застосування ядерної та хімічної зброї в УкраїніДжо Байден попередив володимира путіна, що застосування в Україні ядерної або хімічної зброї матиме серйозні наслідки для рф.

Таким чином, він нагадав про ризик ескалації на тлі успіхів ЗСУ під час контрнаступу.

Крім того, Міллі відвідав військову базу у Польщі, яка допомагає українцям. Він оглянув протиповітряну оборонну базу, де знаходиться ракетний комплекс Patriot. Її можна використовувати для оборони, якщо росія вирішить вступити у війну з НАТО.

За його оцінками, війська США в Європі не наражаються на підвищену загрозу, однак треба перебувати у стані готовності. Також Міллі наголосив, що війна знаходиться на новому етапі, тому ситуація може змінитися у найближчі тижні або місяці.

«У зв'язку з цим ми маємо дуже уважно стежити за реакцією росії на це», – підкреслив він.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден наказав виділити новий пакет військової допомоги Україні обсягом 600 млн доларів.

Також стало відомо, що США планують відправити перші дві батареї зенітно-ракетних комплексів NASAMS в Україну протягом найближчих двох місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: