Пентагон готує довгостроковий план підтримки української армії – CNN

Читать на русском
Міноборони США готує аналіз, а також розробляє план підтримки української армії в середньо- та довгостроковій перспективі, у тому числі після заверешення війни з рф.

Міноборони США готує аналіз, а також розробляє план підтримки української армії в середньо- та довгостроковій перспективі, у тому числі після заверешення війни з рф.

Про це повідомляє видання CNN.

За словами трьох чиновників із сфери оборони, цю місію очолює голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

США остаточно відмовилися включати рф до списку країн-спонсорів тероризму: реакція Кулеби (доповнено)Влада США не вважає ефективною пропозицію щодо внесення росії до американського списку країн-спонсорів тероризму.

Відомо про те, що процес перебуває на ранній стадії, і високопосадовець оборони сказав, що він дивиться на «майбутнє українських сил», аби відповісти на ключові питання про те, «що має сенс?» та «що ми хочемо, щоб було в України в середньостроковій та довгостроковій перспективі?» з погляду військової підтримки. США зосереджені на наступних п'яти роках після закінчення війни рф проти України.

Відомо, що аналіз проводиться спільно з українцями, і якщо його схвалить президент США Джо Байден, він може призвести до років майбутніх продажів зброї та створення довгострокової програми військової підготовки США. Він буде представлений Україні як оцінка, але надасть чітку дорожню карту, яка показуватиме думку США щодо розвитку української армії.

Аналіз буде готовий протягом одного чи двох місяців. Причому така підтримка постійно розвиватиметься протягом наступних кількох місяців у міру зміни поля бою та просування українських сил.

Раніше у Пентагоні розповіли, коли Україна отримає від США дві системи NASAMS.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, США надали Україні озброєння для наступу на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: