Використання росією іранських дронів може створити проблеми для ЗСУ – ЗМІ

Читать на русском
Використання росією іранських дронів-камікадзе Shahed-136 на війні може створити проблеми для ЗСУ. Зокрема, через те, що вони відносно маленькі та літають низько, тому їх складно помітити системам ППО.
Shahed-136Фото – скріншот

Через те, що росія вже почала використовувати іранські дрони-камікадзе в Україні, з’явилися прогнози щодо того, що це може створити складнощі для ЗСУ.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що окупанти перефарбували іранські дрони «Shahed-136» у колір російського прапору, а також перейменували їх у «Герань-2». Зокрема, БПЛА помітили у небі над Харківською областю.

ЗСУ знищили перший іранський безпілотникЗСУ біля Куп'янська знищили перший іранський ударний БПЛА-камікадзе Shahed-136. Кілька тижнів тому росія купила в Ірану партію безпілотників.

Росіяни використовують ці безпілотники у районах, де не мають переваги в артилерії. БПЛА іранского виробництва є відносно маленькими та літають низько, через що їх складніше виявити українськими системами ППО. Ворог може застосовувати їх для знищення артилерії ЗСУ, зокрема, гаубиць M-777, які поставили США.

«Shahed-136 може забезпечити росію «потужною противагою» високотехнологічним системам зброї, таким як пускові установки ракет Himars, які США надали Україні», – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, що у США наприкінці серпня офіційно підтвердили правдивість публікацій в американських ЗМІ, які заявили про отримання росією безпілотних літальних апаратів від Ірану.

Також 16 березня Повітряні сили ЗСУ посилаючись на власні дані, підтверджують застосування російською армією іранських безпілотників «Shahed 136» та інших модифікацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: