Сі Цзіньпін пропустив зустріч з путіним та Ердоганом на саміті в Узбекистані: що відомо

Читать на русском
69-річний Сі Цзіньпін пропустив вечерю. Ккитайська делегація послалася на свою політику щодо COVID-19.
Ілюстративне фото

Китайський лідер Сі Цзіньпін відмовився від участі у вечері за участю 11 керівників країн на саміті Шанхайської організації співробітництва в узбекському Самарканді.

Про це повідомляє агенство Reuters, із посиланням на джерело в уряді Узбекистану.

Як зазначається, Сі Цзіньпін, який здійснює свою першу закордонну поїздку з початку пандемії коронавірусу, цього тижня бере участь у засіданні ШОС, яку очолюють Китай та росія.

Стало відомо, за якої умови Байден проведе зустріч з Сі ЦзіньпіномРаніше Сі Цзіньпін і Джо Байден обговорили можливу зустріч під час більш ніж двогодинної телефонної розмови 28 липня.

Однак його не було на групових фотографіях, опублікованих пізно ввечері у четвер, 15 вересня, коли лідери країн, включаючи президента росії путіна та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, вирушили на вечерю.

Джерело в узбекському уряді підтвердило відсутність Сі Цзіньпіна і сказало, що китайська делегація послалася на свою політику щодо COVID-19.

При цьому, 69-річний Сі Цзіньпін має намір отримати історичний третій термін на з'їзді Комуністичної партії, який розпочнеться наступного місяця.

Нагадаємо, що президент росії володимир путін і глава Китаю Сі Цзіньпін вперше з початку повномасштабної війни в Україні провели особисту зустріч.

Раніше під час виступу на Українському сніданку в Давосі президент Володимир Зеленський говорив, що Україну поки що влаштовує позиція щодо війни, яку зайняв Китай.

У Китаї раніше запевняли, що ніколи «не нападатимуть на Україну», а підтримуватимуть її економічно та політично.

ЗМІ також писали, що в червні Сі Цзіньпін не прийняв запрошення путіна приїхати до росії. У кремлі це заперечують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: