Путін вперше з початку вторгнення в Україну зустрівся із Сі Цзіньпіном

Читать на русском
Путін зустрівся з главою Китаю та пообіцяв йому детально роз'яснити позицію росії щодо України.

Президент росії володимир путін і глава Китаю Сі Цзіньпін вперше з початку повномасштабної війни в Україні провели особисту зустріч. Вона відбулася під час саміту Шанхайської організації співробітництва.

Про це повідомляють російські ЗМІ та Bloomberg.

Під час зустрічі путін заявив, що вітає «зважену позицію наших китайських друзів щодо української кризи» та запропонував «докладно роз'яснити позицію» росії по Україні. «Високо оцінюємо збалансовану позицію китайських друзів у зв'язку з українською кризою, розуміємо ваші питання та ваші заклопотаності з цього приводу, і в ході сьогоднішньої зустрічі, звичайно, докладно роз'яснимо і нашу позицію з цього питання, хоча ми й раніше про це говорили», – заявив путін на переговорах.

Росія просила Китай про економічну допомогу, але у Пекіні бояться санкцій – WPРосія кілька разів просила Китай про додаткову підтримку. Керівництво країни й хотіло б допомогти, але готове робити це, тільки не порушуючи західні санкції.

Путін також засудив ситуацію, що сталася навколо Тайваню у зв'язку з візитом спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

«Перед обличчям небачених за всю історію колосальних змін нашого часу у світовому масштабі ми готові з російськими колегами показати приклад відповідальної світової держави і зіграти керівну роль, щоб вивести світ, що так швидко змінюється, на траєкторію сталого і позитивного розвитку», – цитує лідера Китаю РИА Новости.

Коментарів від китайської сторони поки що не було.

Нагадаємо, під час виступу на Українському сніданку в Давосі президент Володимир Зеленський говорив, що Україну поки що влаштовує позиція щодо війни, яку зайняв Китай.

У Китаї раніше запевняли, що ніколи «не нападатимуть на Україну», а підтримуватимуть її економічно та політично.

ЗМІ також писали, що в червні Сі Цзіньпін не прийняв запрошення путіна приїхати до росії. У кремлі це заперечують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: