Байден попередив Сі Цзіньпіна про наслідки: подробиці розмови лідерів США та Китаю

Читать на русском
Байден у майже двогодинній телефонній розмові висловив погляди США та союзників і партнерів на війну в Україні.

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпінем сьогодні, 18 березня, попередив про наслідки, які чекають на Пекін, якщо вони нададуть матеріальну підтримку Росії у війні проти України.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Згідно з даними Білого дому, Байден у майже двогодинній телефонній розмові висловив погляди США та союзників і партнерів «на цю кризу».

«Президент Байден докладно розповів про наші зусилля щодо запобігання та подальшого реагування на вторгнення, у тому числі шляхом покладання витрат на Росію. Він описав результати та наслідки, якщо Китай надасть матеріальну підтримку Росії, у той час як вона здійснює жорстокі напади на українські міста та мирних жителів», - йдеться у повідомленні Білого дому.

При цьому, Байден підкреслив, що підтримує дипломатичне вирішення конфлікту.

Водночас, як повідомили китайські державні ЗМІ після розмови двох лідерів, Сі Цзіньпін заявив Байдену, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, «не відповідають нічиїм інтересам».

Згідно з повідомленнями, Сі сказав, що Китай і Сполучені Штати повинні спрямовувати двосторонні відносини в правильному напрямку, і обидві сторони також повинні брати на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Адміністрація Байдена раніше публічно і приватно попереджала, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надасть матеріальну підтримку війні в Україні президенту країни-агресора.

Нагадаємо, що РФ просить Китай про військову допомогу у війні проти України.

При цьому, у посольстві Китаю заявили, що «ніколи не чули» про прохання РФ надати військову допомогу.

Раніше ми повідомляли, що британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв президентові України Володимиру Зеленському нову військову допомогу, а також продовжити санкційний тиск на Росію.

Також нагадаємо, що Байден назвав Путіна кривавим диктатором, який веде аморальну війну в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: