Стало відомо, за якої умови Байден проведе зустріч з Сі Цзіньпіном

Читать на русском
Раніше Сі Цзіньпін і Джо Байден обговорили можливу зустріч під час більш ніж двогодинної телефонної розмови 28 липня.

В рамках саміту G20, який пройде восени в Південно-Східній Азії, може відбутися зустріч президента США і китайського лідера Сі Цзіньпіна, але за умови, що керівник КНР погодиться особисто взяти участь у саміті.

Про це повідомляє агенство Reuters, з посиланням на заяву президента США Джо Байдена.

«Якщо він (Сі, - ред.) там буде особисто, я впевнений, що побачу його, і ми проведемо зустріч», — сказав Байден журналістам.

Росію не треба визнавати країною-спонсором тероризму – БайденПрезидент США Джо Байден заявив, що росія не має бути визнана державою-спонсором тероризму.

Раніше Сі Цзіньпін і Джо Байден обговорили можливу зустріч під час більш ніж двогодинної телефонної розмови 28 липня, яка охоплювала напружені переговори з приводу візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на острів Тайвань.

Варто зазначити, що команда Байдена давно працює над організацією особистої зустрічі між двома лідерами, щоб знизити напруженість щодо Тайваню, а також розв'язати спірні питання міжнародної торгівлі.

Раніше ми повідомляли, що Байден планує вперше на посаді президента провести переговори з лідером Китаю.

Нагадаємо, як сказав президент Індонезії, володимир путін і Сі Цзіньпін планують особисто приїхати на саміт Великої двадцятки на Балі у листопаді.

Окрім цього, стало відомо, що Зеленський хотів би провести прямі переговори із Сі Цзіньпіном.

Також нагадаємо, що Байден у телефонній розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпінем попередив про наслідки, які чекають на Пекін, якщо вони нададуть матеріальну підтримку росії у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: