Деякі підрозділи рф відступали з Харківської області в «явній паніці» – британська розвідка

Читать на русском
Деякі російські підрозділи втекли з Харківської області під час наступу ЗСУ у явній паніці, кидаючи цінне обладнання. Це говорить про проблеми у командуванні.

Деякі російські підрозділи відступали з Харківської області у явній паніці, кидаючи цінне обладнання. Це говорить про ймовірні локальні збої в командуванні.

Про це пише британська розвідка.

У розвідці зазначили, що ЗСУ продовжують зміцнювати свій контроль над нещодавно звільненими районами Харківської області, тоді як росіяни значною мірою виведені на захід від річки Оскол.

Провал армії росії у Харківській області є однією з найбільших проблем для путіна – CNNПровал російської армії під Харковом є однією з найбільших проблем для путіна. У нього не так багато варіантів дій у відповідь, а провину за невдачі врешті-решт можуть покласти на нього.

«Способи виведення російських військ за останній тиждень були різними. Деякі підрозділи відступили у відносно хорошому порядку і під контролем, тоді як інші бігли в явній паніці. Високоцінне обладнання, кинуте російськими військами, що відступають, включало засоби, необхідні для забезпечення артилерійського стилю ведення війни. Серед них, як мінімум, одна контрбатарейна РЛС «Зоопарк» і як мінімум одна машина управління артилерією», – йдеться у повідомленні.

Таке залишення обладнання свідчить про неорганізований відступ деяких російських підрозділів і про локальні збої в командуванні.

Нагадаємо, втечу своєї армії з Харківської області у міноборони росії назвали «перегрупуванням».

За підрахунками ЗМІ, під час наступу в Харківській області було знищено російської техніки на 670 млн доларів.

Крім того, є інформація про те, що ЗСУ під час контрнаступу на сході взяли в полон високопоставлених російських офіцерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: