У ГУР припускають, що Німеччина може наростити військову допомогу на тлі успіхів ЗСУ

Читать на русском
Україна очікує на збільшення допомоги від Німеччини на тлі успішного контрнаступу ЗСУ на фронті. Питання про це можуть підняти вже 14 вересня.
САУ gepardфото: lviv1256.com

Україна очікує на збільшення допомоги від Німеччини на тлі успішного контрнаступу української армії на фронті. Питання про це можуть порушити вже завтра, 14 вересня.

Про це повідомляє пресслужба ГУР МО України.

Україна переламала хід війни з росією на свою користь, але знадобляться нові контратаки – ISWУкраїнські війська завдали великої поразки росії, відвоювавши майже всю Харківську область. Нинішній контрнаступ не покладе край війні, але Україна переламала її хід на свою користь.

«Успіхи українських сил оборони у проведенні контрнаступальної операції об'єднують європейські політичні сили», - йдеться у заяві.

Зазначається, що завтра в Німеччині заслухають звіт міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок, під час якого, очевидно, буде порушено питання про збільшення військово-технічної допомоги для України.

За словами військових, саме це допоможе продовжити успішний контрнаступ українських сил оборони та звільнити захоплені росією території.

В Україні очікують збільшення допомоги від Німеччини після нещодавнього візиту Бербок до Києва.

«На сьогодні вирішення цих питань відбувається у тісній співпраці з українською стороною. Насамперед, мова про системи протиповітряної оборони, танки та БМП німецького виробництва», - зазначили у розвідці.

Нагадаємо, 10 вересня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибіла до України. Вона відвідала Київську область та пообіцяла допомогу з розмінуванням.

Нещодавно Німеччина в рамках військової допомоги передала Україні радіолокаційну станцію COBRA та п'ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: