США можуть надати Україні 1,5 млрд дол. на закупівлю газу до опалювального сезону

Читать на русском
Україна веде перемовини зі США про виділення траншу в сумі 1,5 мільярда доларів на закупівлю газу.
Фото 5.ua

Україна веде перемовини зі США про виділення траншу в сумі 1,5 мільярда доларів на закупівлю газу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

Він заявив, що під час розмови з міністром фінансів США Джанет Єллен обговорив питання енергетичної безпеки та проходження опалювального сезону. Зокрема, сприяння американських партнерів у закупівлі газу.

«Ведемо перемовини про виділення траншу в сумі 1,5 млрд доларів від Ексімбанку США на закупівлю газу», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, Шмигаль подякував адміністрації Джо Байдена за направлення до Конгресу запиту на виділення Україні додаткових 11,7 мільярда доларів.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні розпочнеться, коли температура повітря впаде нижче за 8 градусів тепла. При цьому температура у житлових приміщеннях взимку буде не менше ніж 18 градусів.

Глава «Нафтогазу» заявляв, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття. При цьому, за словами Вітренка, опалювальний сезон розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: