Напад на журналістів в Укрексімбанку: Мецгеру оголосили вирок

Читать на русском
Євгенія Мецгера, Ігоря Тельбізова та Олега Осипова визнали винними у справі про напад на журналістів в Укрексімбанку та призначили їм штраф.
radiosvoboda.org

Голосіївський районний суд Києва визнав винними у справі про напад на журналістів у будівлі Укрексімбанку ексголову правління Євгена Мецгера, колишнього директора департаменту банківської безпеки установи Ігоря Тельбізова та начальника управління Олега Осипова. Їм призначили штраф.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Мецгера визнали винним за ч.1 та ч.3 статті 171 Кримінального кодексу («Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів та технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, здійснене посадовою особою з використанням свого службового становища») та визначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень без позбавлення права обіймати певні посади.

Тельбізова та Осипова визнали винними за ч.1 та ч.2 статті 171 та ч.1 статті 126 («Побої та тортури»). Їм суд призначив штраф по 1700 гривень кожному.

Призначити таке покарання – у вигляді штрафу та без позбавлення права обіймати посади – суд просили державні обвинувачі (прокурори).

Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року на журналістів програми «Схеми» напали в державному Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером. Спочатку у банку говорили, що журналісти «намагалися заволодіти банківською таємницею», але опубліковане відео з камери оператора підтвердило версію журналістів.

За тиждень Мецгера звільнили з посади голови правління. У листопаді звільнили також Ігоря Тельбізова та Олега Осипова, яких після відсторонення Укрексімбанк поновив на посадах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: