Укрексімбанк поновив на посаді двох фігурантів справи про напад на журналістів «Схем»

Читать на русском
9 листопада датовано наказ про поновлення Тельбізова та Осипова на посаді. Він заснований на результатах внутрішнього розслідування
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Державний Укрексімбанк повернув на посади двох фігурантів скандалу з нападом на журналістів проєкту «Схеми» - директора Департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осипова.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на власні джерела в банку та офіційне підтвердження пресслужби Держбанку.

Зазначається, що 9 листопада датовано наказ про поновлення Тельбізова та Осипова на посаді. Він заснований на результатах внутрішнього розслідування.

Тельбізова відсторонили від займаної посади на час розслідування публічно, а ось про відсторонення Осипова не повідомляли. Обидва співробітники Банку є фігурантами кримінального провадження, яке відкрили правоохоронні органи за результатами інциденту з журналістами.

Діяльність Укрексімбанку: які фінансові результати показували керівникиЯкі фінансові результати показував державний Укрексімбанк за різних керівників – на інфографіці.

Раніше суд так само відправив під нічний домашній арешт голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера.

Нагадаємо, після нападу на знімальну групу «Схем» Мецгеру і ще одному співробітнику банку прокуратура вручила підозру. Перед цим Мецгера за його ж заявою наглядова рада Укрексімбанку відсторонила від посади.

Напередодні проєкт «Cхеми» опублікував розслідування про Укрексімбанк. Мецгер вже встиг його прокоментувати. За даними журналістів, державний Укрексімбанк видав 60 мільйонів доларів кредиту підприємцю, який веде бізнес і платить податки на тимчасовій окупованій території Донецької області. До того ж зазначену позику банк видав під заставу скандального торгового центру SkyMall в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: