У звільненому селі під Харковом знайдено тіла зі слідами тортур – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Під Харковом в одному зі звільнених сіл виявили ще 4 тіла мирних жителів зі слідами тортур - за цим фактом вже розпочато кримінальне провадження.

Під Харковом в одному зі звільнених сіл виявили ще 4 тіла мирних жителів зі слідами тортур - за цим фактом вже розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Після деокупації села Залізничне Харківської області місцеві жителі звернулися до правоохоронців та повідомили про те, що військовослужбовці рф убили їхніх односельців.

11 вересня правоохоронці виявили чотири тіла зі слідами тортур. Три із них були поховані на території домоволодінь, ще одне було закопано на території асфальтного заводу навпроти залізничного вокзалу села.

Окупанти відступили після кількох невдалих спроб штурму – ГенштабУ четвер, 28 липня, війська рф кілька разів безуспішно намагалися здійснювати штурми на декількох напрямках, але після поразки відступили.

За попередньою версією слідства, потерпілих убили російські військові під час окупації населеного пункту. Наразі тіла спрямовані для проведення судово-медичної експертизи.

Чугуївська окружна прокуратура Харківської області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.

Нагадаємо, сьогодні вдень окупанти вкотре обстріляли Харків. Через обстріл було виведено з ладу об'єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого в місті зникло світло. Було поранено 6 людей.

Крім того, сьогодні росіяни вдарили по житлових будинках та території цегельного заводу Слов'янська Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: