ЗСУ вже звільнили від окупантів 6 тисяч квадратних кілометрів – Маляр

Читать на русском
Українським військовим вдалося звільнити 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни від російських окупантів.

Українським військовим вдалося звільнити 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни від російських окупантів.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook у понеділок, 12 вересня.

У США оцінили контрнаступ ЗСУ і повернення Ізюму: «Найважливіші досягнення України»Нинішні і колишні чиновники США високо оцінили витонченість української підготовки до контрнаступу.

Масштабний контрнаступ українських військових у Харківській області розпочався на початку вересня. На сьогоднішній день ЗСУ звільнили майже всю Харківську область, а також кілька населених пунктів у Донецькій області.

Раніше Олексій Арестович повідомив, що операція Збройних сил України на сході та Херсонській області триває. Проте фаза прориву, швидкого просування, «цунамі» змінилася фазою закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

Також у Генштабі повідомили, що ЗСУ звільнили село Тернова на півночі Харківщини та вже вийшли на кордон із росією.

За інформацією голови Міноборони Олексія Резнікова, контрнаступ ЗСУ на Харківському напрямку просувається повільніше, ніж на Харківському, оскільки це сільськогосподарський регіон з іригаційними каналами, які ворог може використовувати як оборонні траншеї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: