В ISW спрогнозували, коли українські військові зможуть звільнити Куп'янськ

Читать на русском
Українські військові можуть упродовж 72 годин звільнити Куп'янськ у Харківській області. Втрата Куп'янська та інших тилових районів перешкоджатиме зусиллям росії підтримувати наступальні та оборонні операції.

Збройні сили України, найімовірніше, звільнять Куп'янськ у Харківській області протягом наступних 72 годин. Це серйозно погіршить, але не повністю переріже наземні російські лінії зв'язку з Ізюмом.

Таку оцінку надали аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зеленський натякнув на точковий контрнаступ на різних напрямкахКонтрнаступ українських військових триває не лише на Херсонщині. Зеленський натякнув, що для росіян можуть бути деякі сюрпризи.

«Українські сили, ймовірно, висунулися на позиції в межах 15 км від Куп'янська і вночі обстрілюватимуть місто. Російські тилові позиції на Харківщині тепер вразливі для подальшого наступу, і українські сили, ймовірно, захоплять Куп'янськ протягом наступних 72 годин. На кадрах із геолокацією видно, що українські сили відбили Борщівку та Іванівку вздовж траси E40. Українські сили, ймовірно, захопили Шевченкове або обійшли населений пункт і просунулися до Грушівки», – йдеться у звіті.

Аналітики зазначають, що втрата Куп'янська та інших тилових районів перешкоджатиме зусиллям росії щодо підтримки наступальних та оборонних операцій, але не повністю переріже російські комунікації з Ізюмом.

Крім того, в ISW констатували, що відносно швидкий наступ українських військ, близькість до Куп'янська та здатність обстрілювати місто викликають паніку у російських тилових районах.

Нагадаємо, вчора в Генштабі повідомили, що під час контрнаступу на Харківському напрямку було звільнено понад 20 населених пунктів.

Увечері стало відомо, що українські військові звільнили від окупантів Балаклію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: