У Зеленського пояснили, чому так важливо відбити у росіян Куп'янськ на Харківщині

Читать на русском
Звільнення Куп'янська у Харківській області. Деокупація міста порушить усю логістику російських військових на Харківському напрямку.

Для українських військових дуже важливо звільнити місто Куп'янськ, яке є ключовим логістичним вузлом російських окупантів. Після цього можна планувати подальші кроки ЗСУ.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю «24 каналу».

ЗСУ ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку, рф зазнає значних втрат – ГенштабЗа три дні ЗСУ просунулися на 50 кілометрів на Харківському напрямку. Окремі підрозділи російських військ зазнали значних втрат.

«Генштаб конкретно повідомив, що звільнено вже 20 населених пунктів у Харківські області. Звільнена територія – 700 квадратних кілометрів, це дуже важливо. Куп’янськ – це ключове стратегічне місце, через яке все харківське угруповання російських військ отримувало поповнення і резерви. Це такий ключовий транспортний вузол, який треба буде забрати й вже після цього дивитися, чи нам йти на Північ, чи трохи вниз на Південь. У такий спосіб розрізати це угруповання російських військ і не давати їм можливості працювати в режимі постійного пересування резервів», – пояснив він.

За словами Подоляка, це «ключові елементи на карті».

«Я маю на увазі, що у цьому випадку ми говоримо про Куп'янськ. Мені здається, у Харкові йде і йтиме планова зачистка території від нелюдів, які там знаходяться», - додав радник голови ОПУ.

Нагадаємо, 8 вересня президент України Володимир Зеленський офіційно повідомив, що Балаклія у Харківській області повністю звільнена від російських військових.

В ISW озвучили прогноз, що ЗСУ після успішного звільнення Балаклії можуть звільнити Куп'янськ протягом наступних 72 годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: