Картинка для росіян: у ГУР МО прокоментували перекидання підкріплень рф на Куп'янськ

Читать на русском
Це картинка для внутрішнього споживання, яка покликана виправдати путіна та міноборони рф, через те, що там спостерігається провал
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Відеозаписи колон техніки, які нібито йдуть на Харківський напрямок, опубліковані 9 вересня міністерством оборони росії - це іміджево-інформаційна кампанія кремля, що проводиться на тлі успішного контрнаступу Збройних сил України на Харківщині.

Про це розповів представник Головного управління Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі Національного телемарафону.

«Сьогодні ми бачили колони техніки ворога, які рухалися на порятунок відступаючим військам противника на Харківщині. Але це скоріше реагування на дії української армії. Україну це жодним чином не зупиняє» - зазначив він.

Зеленський розповів про успіхи в деокупації Харківської областіВ деякій частині деокупованих населених пунктів області тривають заходи з перевірки та забезпечення безпеки території

Юсов додав, що ролики - питання насамперед іміджу російської армії. Це картинка для внутрішнього споживання, яка покликана виправдати путіна та міноборони рф, оскільки там спостерігається провал - так довго розповідати про невдачі українських військ, заперечувати контрнаступ і потім отримати такий потужний удар від «неіснуючої армії», таке доводиться пояснювати.

«Ці колони, які ми бачили - це, перш за все, те, що ми їх бачимо медійно. Це ж не таємне пересування, це, як на параді, нам показують, що рухається російська техніка... Путін намагається врятувати реноме і показати, що він контролює ситуацію. Але українські сили довели, що ні - росіяни не контролюють ситуацію. Ми не будемо анонсувати населені пункти, але точно Україна на цьому не буде зупинятися» - резюмував розвідник.

Нагадаємо, українські військові ведуть успішний контрнаступ на харківському напрямку – за три дні вдалося просунутися майже на 50 км. А, за даними розвідки, окремі підрозділи окупантів зазнали значних втрат.

Раніше також повідомляли, що для українських військових дуже важливо звільнити місто Куп'янськ, яке є ключовим логістичним вузлом російських окупантів. Після цього можна планувати подальші кроки ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: