Контрнаступ ЗСУ на Харківщині: Генштаб повідомив про звільнення понад 20 населених пунктів

Читать на русском
Представники Генштабу підтвердили – на Харківському напрямку під час активних боїв ЗСУ звільнили понад 20 міст та сіл. Також наші бійці прорвалися углиб позицій армії росії.
фото соцмережі

Представники Генштабу підтвердили успішну роботу українських військових на Харківщині. У ході активних бойових дій вдалося деокупувати низку міст та сіл. Також ЗСУ прорвалися углиб позицій ворога.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов під час брифінгу у четвер, 8 вересня.

Скільки території відбили українські військові у Харківській області – оцінка ISWЗа оцінкою аналітиків, ЗСУ просунулися щонайменше на 20 кілометрів у східній частині Харківської області, відбивши приблизно 400 квадратних кілометрів території.

Він нагадав, в рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій від початку тижня Збройні сили України у взаємодії з підрозділами Національної гвардії та іншими силовими структурами ведуть активні дії на визначених напрямках.

«Наразі військові частини вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів», - розповів Громов.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині триває.

На Харківському напрямку ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів — ГенштабСуспільне Харків

Нагадаємо, у вечірньому зверненні 7 вересня президент Володимир Зеленський також підтвердив, що з Харківської області надходять добрі новини від ЗСУ.

За даними аналітиків, українські військові 6 вересня провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії та, ймовірно, відкинули росіян на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка.

Як повідомив розслідувач Христо Грозєв, російські окупаційні війська надвечір 7 вересня почали відступати з Балаклії. Влада самої Балаклії закликала поки дотримуватися тиші про роботу ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: