Зеленський провів чергове засідання Ставки щодо деокупації територій

Читать на русском
Під час засідання заслухали доповіді щодо деокупації українських територій та приділили увагу підсумкам Рамштайн-5.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у суботу, 10 вересня, провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де були ухвалені рішення про забезпечення безпеки у визволених населених пунктах України.

Про це повідомляє сайт Офісу Президента.

«Найперше учасники засідання заслухали доповіді командувачів військ оперативних груп щодо активних дій сил оборони з деокупації українських територій. За результатами були ухвалені відповідні рішення, зокрема щодо забезпечення безпеки у звільнених населених пунктах», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окрема увага була приділена підсумкам 5-ї зустрічі Ukraine Defense Contact Group у форматі «Рамштайн», яка завершилася напередодні.

«З огляду на ситуацію на фронті набуває актуальності забезпечення співпраці з партнерами України у середній та довгостроковій перспективі», - повідомляють в ОПУ.

Зведення Генштабу: ЗСУ деокуповують Харківщину та просуваються на південному напрямкуСьогодні ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.

Учасники засідання також розглянули ситуацію з матеріально-технічним забезпеченням українського війська та визначили нагальні потреби сил оборони України.

Повідомляється, що у засіданні взяли участь: міністр оборони Олексій Резніков та його заступник Ростислав Замлинський, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, командувач Національної гвардії Юрій Лебідь, командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко, т. в. о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і його заступник Роман Машовець.

Водночас, у режимі відеозв'язку до зустрічі приєдналися: начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, командувач військ Оперативного командування «Захід» Сергій Літвінов та командувач військ Оперативного командування «Південь» Андрій Ковальчук.

Нагадаємо, спецпризначенці СБУ підтвердили, що 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога.

Також ЗСУ деокупували статегічно важливе місто Ізюм Харківської області.

Пізніше стало відомо, що українські військові також вийшли на околиці Лисичанська Луганської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: