Засідання Ставки: Зеленський обговорив із військовими звільнення територій

Читать на русском
У четвер, 8 вересня, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому йшлося про контрнаступ на фронті.

У четвер, 8 вересня, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому йшлося про контрнаступ на фронті.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Учасники засідання розглянули активні дії сил оборони щодо звільнення територій України, котрі наразі тимчасово окуповані рф, а також визначили подальші оперативні завдання.

У Ставці взяли участь:

  • міністр оборони Олексій Резніков та його заступник Ростислав Замлинський,
  • головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний,
  • начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала,
  • командувач Національної гвардії Юрій Лебідь,
  • командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко,
  • міністр внутрішніх справ Денис Монастирський,
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба,
  • Міністр інфраструктури Олександр Кубраков,
  • секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов – заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

Контрнаступ ЗСУ просувається на півдні та сході – ISWЗСУ просуваються за кількома напрямками у західній частині Херсонської області та захопили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

У режимі відеозв'язку до зустрічі приєдналися: начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Сирський, командувач військ Оперативного командування «Захід» Сергій Литвинов та командувач військ Оперативного командування «Південь» Андрій Ковальчук.

Крім того, було проаналізовано стан матеріально-технічного забезпечення підрозділів та визначено актуальні потреби війська.

Як повідомив розслідувач Христо Грозєв, російські окупаційні війська надвечір 7 вересня почали відступати з Балаклії. Влада самої Балаклії закликала поки дотримуватися тиші про роботу ЗСУ.

8 вересня представники Генштабу підтвердили успішну роботу українських військових на Харківщині. У ході активних бойових дій вдалося деокупувати низку міст та сіл. Також ЗСУ прорвалися углиб позицій ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: