Вторгнення росії в Україну виглядає провалом – директор ЦРУ

Читать на русском
Директор ЦРУ назвав російське вторгнення провальним. За його словами, росія платитиме дуже високу ціну за війну протягом тривалого часу.
Getty Images

Через шість місяців дуже тяжкого періоду війни Україна почала переходити в контрнаступ, і російське вторгнення можна розглядати лише як провал.

Про це, виступаючи на конференції Billington CyberSecurity у Вашингтоні, заявив директор ЦРУ Вільям Бернс, повідомляє The New York Times.

Коментуючи контратаки ЗСУ на півдні та на північному сході, Бернс сказав, що володимир путін сильно недооцінив мужність і боєздатність України.

З кремля дзвонили з пропозиціями капітулювати, а Зеленський був готовий піти з посади – розслідування WP про перші дні війниУ розслідуванні видання WP йдеться, що в перші дні війни Сергій Шойгу та Дмитро Козак передавали українській стороні пропозиції капітулювати. Володимир Зеленський у свою чергу був готовий піти у відставку, якби це допомогло покласти край війні.

Він зазначив, що «хоч остання глава війни ще не написана, важко розглядати послужний список путіна на війні як щось інше, крім провалу».

За словами директора ЦРУ, путін помилково припускав, що чим довше триватиме конфлікт, тим менше допомагатимуть Україні Європа та Америка.

«Зараз путін робить ставку на те, що він буде жорсткішим, ніж українці, європейці та американці. Я вважаю, і мої колеги з ЦРУ вважають, що путін настільки ж помиляється щодо цієї ставки, наскільки він був глибоко неправий у своїх припущеннях, зроблених ще в лютому про волю українців до опору», – заявив Бернс.

Він зазначив, що через війну в Україні росія платитиме дуже високу ціну протягом тривалого часу.

Нагадаємо, за словами колишнього командувача британської армії Річарда Данната, вторгнення в Україну пішло за найгіршим для путіна сценарієм.

Сам володимир путін вважає, що росія в результаті війни нічого не втратить, а лише «зміцнить суверенітет».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: