Вторгнення в Україну обернулося найгіршим для путіна сценарієм – британський генерал

Читать на русском
Британський генерал зазначив, що путін розраховував на зовсім інший сценарій війни півроку тому. А все обернулося для нього найгіршим варіантом.

Війна проти України склалася зовсім не так, як уявляв собі володимир путін. Вторгнення пішло, мабуть, за найгіршим для нього сценарієм.

Про це в ефірі Sky News заявив британський генерал, колишній командувач британської армії лорд Річард Даннат.

Сформували два «уряди» та шукали квартири у Києві: головне з розслідування WP про підготовку ФСБ до вторгненняПеред вторгненням в Україну ФСБ розширила свій спеціальний відділ, підготувала два проросійські уряди і навіть шукала квартири в Києві для співробітників, впевнена у швидкому краху столиці.

«Я думаю, що війна склалася зовсім не так, як уявляв володимир путін. Ймовірно, це його найгірший сценарій, його кошмарний сценарій. Якщо ми повернемося на шість місяців тому, до 24 лютого... те, що він хотів – це блискавичний кидок з Білорусі до Києва, щоб повалити президента України Володимира Зеленського, змінити режим у Києві, змінити уряд України... і вуаля Україна перейде під контроль росії. І, звичайно, цього не сталося. Це означало, що росіянам довелося переглянути те, що вони намагалися зробити», – сказав Даннат.

Він зазначив, що після створення росією сухопутного коридору до Криму ситуація змінилася завдяки постачанню артилерійських систем великої дальності від Заходу. Крім того, Україна готує контрнаступ на Херсон.

«Тож це не те, на що володимир путін розраховував півроку тому», – зазначив генерал.

Нагадаємо, начальник штабу британського оборонного відомства Тоні Радакін вважає, що росія вже стратегічно програла війну в Україні і тепер більш ослаблена.

За словами експерта, володимир путін може запропонувати Україні в листопаді мирні переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: