Резніков назвав головну помилку росії при вторгненні в Україну

Читать на русском
Російська армія під час наступу 24 лютого не сформувала ударних угруповань і пішла в атаку, сподіваючись без опору взяти Київ.
pravda.com.ua

Російська армія розпочала вторгнення в Україну 24 лютого, не сформувавши ударних угруповань для наступу.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю УП.

«Це я не сам придумав як цивільна особа, це військові мені пояснили на рівні Генштабу, що ударне угруповання для наступу передбачає певні ознаки: органи управління і органи забезпечення, і госпіталі, і логістичні ланцюжки, і ударні групи, і т.д. Так от на всіх тих ризикованих зонах, які ви назвали, росіяни не мали ознак завершеного формування масштабного ударного угруповання. Тобто росіяни насправді пішли в атаку, не сформувавши ці ударні угруповання. Власне кажучи, наслідком цього в тому числі стала можливою послідовна деокупація нами Київщини, Чернігівщини та Сумщини», – сказав міністр.

Глава Міноборони вважає реальним закінчення війни до кінця рокуОлексій Резніков вважає реальним закінчення війни до кінця 2022 року, якщо партнери України продовжуватимуть допомагати.

Як розповів Резніков, за правилами, при наступі спочатку артилерія відпрацьовує територію, потім ідуть танки, а потім уже піхота.

«Але вони настільки були переконані, що нахапцем нас візьмуть, що покинули артилерію позаду себе і танками та БТР-ми поїхали на Бровари захоплювати Київ. І ще й везли з собою парадну форму. Це означає, що вони пішли у наступ, не будучи остаточно готові. Тому і їхні логістичні ланцюжки різалися нами так легко. Те ж саме відбулося і в Білорусі. З точки зору військового мистецтва ми бачили, що вони не готові, і тому ми казали, що для формування остаточного ударного угруповання їм потрібен ще час – тиждень, два, три», – додав він.

Резніков також зазначив, що до початку повномасштабної війни не вірив, що росіяни бомбитимуть Київ та інші мирні міста.

Нагадаємо, раніше член парламентського комітету з питань нацбезпеки Сергій Рахманін розповідав, які помилки виправили росіяни після невдалого наступу на Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: